Valencià / Castellano

Al CEIP El Pouet l’hort escolar ocupa un lloc molt important. Tota l’escola participa de l’activitat, que aquest curs 2019-2020 s’ha realitzat els dimarts a les 15:00 h, en una sessió setmanal d’una hora i mitja. Cada dimarts participa una classe diferent, que normalment es divideix en dos mitats per tal de fer grups reduïts que treballen 45 minuts cadascun.

Aquest curs hem tingut molts contratemps, l’últim la suspensió de classes per la crisi del Covid-19, i per aquesta raó no hem pogut desenvolupar totes les activitats planejades com altres anys. Encara així, el treball ha sigut molt productiu i hem après moltes coses.

Us deixem ací un resum de les sessions realitzades fins a la interrupció d’aquestes:

Sessió 1: dimarts 8 d’octubre. Grup: 6é
Delimitem  i preparem 3 taules de cultiu, utilitzant estaques i corda i soltant la terra amb una forca de doble mànec. Sembrem faves i pèsols (de la varietat tirabeques). També plantem lletugues

Sessió 2: dimarts 15 d’octubre. Grup: 5é
Continuem delimitant les taules de cultiu. Plantem cols i lletugues en una de les taules. Empallem: fiquem palla damunt de la terra per protegir els cultius i conservar la humitat.

Sessió 3: dimarts 22 d’octubre. Grup: 4t
Com plou molt, fem una sessió d’aula on disseccionem una flor per observar les seues parts i fer una bonita composició en una cartolina. També observem una llavor de fava i les seues parts.

Sessió 4: dilluns 4 de novembre. Grup: 3r
Empallem i plantem unes lletugues. Fem manteniment general de l’hort, netejant i llevant brosses.

Sessió 5: dimarts 5 de novembre. Grup: 2n
Sembrem adob verd en dues taules. L’adob verd és un cultiu que no és per alimentar-nos a nosaltres, sinó per alimentar la terra, aportamt matèria orgànica. Després d’aquesta sessió l’hort es queda en suspens fins al març.

Sessió 6: dimarts 3 de març. Grup: 1r
Reprenem les sessions després del parò. Netejem i preparem una taula amb la forca, per sembrar després creïlles. Ja han passat totes les classes de Primària.

Sessió 7: dimarts 10 de març. Grup: 6é
Com que necessitem força per tornar a ficar l’hort en maxa, baixa de nou la classe de 6é. Netejem tot i preparem una nova taula. Plantem lletugues. Les sessions es tornen a cancel·lar en aquest punt degut a la crisi del Covid-19.

Ací teniu algunes imatges del treball realitzat durant aquest curs 2019-2020:

Tornar a Hort Virtual Burjassot