Valencià / Castellano

Som un grup de persones convençudes que una agricultura respectuosa amb el medi ambient i les persones no sols és possible, sinó que pot jugar un paper fonamental en la resolució dels principals problemes mediambientals, econòmics i socials que patix el nostre planeta hui en dia. Apostem per l’agricultura ecològica com a forma de millorar la qualitat de vida de les persones i com una ferramenta valuosíssima per a l’educació en el respecte cap al medi ambient.

L’any 2004, al mateix temps que començàrem a aprofundir en els principis i tècniques de l’agricultura ecològica, vam tenir l’oportunitat de posar en marxa un hort escolar ecològic amb alumnes d’una xicoteta escola pròxima a València. Vàrem descobrir les enormes possibilitats didàctiques que des del punt de vista de l’educació ambiental tenia pels alumnes el cultiu d’un hort a la seua pròpia escola.

barracas edit

En un clima de contínues agressions a l’Horta de València, els horts escolars ecològics ens donaven l’oportunitat de, d’una banda, oferir una educació diferent, més participativa i en contacte directe amb el medi, i d’altra banda, comprometre’ns en la lluita per la defensa de l’horta a través de la sensibilització i conscienciació dels més xicotets.

Així és com l’any 2005 vàrem constituir-se com a associació, i des de llavors hem posat en marxa més d’una desena d’horts escolars ecològics a la ciutat de València i als pobles del voltant.

A més del treball en els centres educatius, estem involucrats en altres iniciatives relacionades amb la defensa de l’Horta de València i la promoció del seu patrimoni històric, cultural, natural i agrícola. Entre les nostres línies de treball es troba el d’ampliar el camp d’actuació a d’altres sectors de la societat que puguen beneficiar-se d’una manera o d’altra del cultiu d’horts ecològics, concretament a través d’horts adaptats per a persones majors, discapacitades i d’altres col·lectius desfavorits.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.