Valencià / Castellano

Ací trobareu un munt d’activitats, tutorials, videos, etc, sobre temes relacionats amb l’hort escolar ecològic que es poden fer a casa, al pati de l’escola o a l’aula en dies de pluja. Voleu provar de fer-les?

Hi ha activitats adaptades a totes les edats, i es poden fer amb molt poquets materials. Animeu-se!

Llavorers amb paper de periòdic

Continuem amb més activitats en les que reutilitzem materials quotidians per convertir-los en recipients on cultivar les nostres plantes.

En aquest cas, anem a utilitzar paper de periòdic per preparar uns llavorers biodegradables en forma de tub. Quan les plantes germinades en estos llavorers estiguen preparades per al trasplant podrem enterrar directament tot el tub de paper, sense haver de treure la planta de dins. El paper, en ser biodegradable, es descompondrà ràpidament i deixarà passar les arrels de la planta. D’aquesta manera la planta no sofrirà cap estrès durant el trasplant.

Públic: Primària.

 

La reproducció sexual de les plantes

En aquesta presentació parlem de la reproducció sexual de les plantes, de les parts de la flor, del procés de pol·linització, la formació de la llavor…

A més, vos proposem un parell de senzilles activitats per fer a casa, que vos ajudaran a entendre millor aquest procés tan important per a la vida en el planeta.

Públic: a partir de 3r de Primària.

 

Imanes de verdura para la nevera

La nevera de nuestras casas es un objeto que nos ayuda a conservar los alimentos en buen estado. Lo utilizamos muchas veces al día. Esta es una actividad muy creativa con la que os proponemos realizar una actividad artística, al mismo tiempo que aprendemos sobre las verduras y alegramos nuestra cocina con colores y bonitas imágenes. 

Público: Infantil y Primaria.

 

Semilleros con tubos wc (vídeo)

Con esta actividad os proponemos dar un nuevo uso a un material de deshecho, los tubos dentro de los rollos de papel higiénico. Los convertiremos en semilleros que, cuando la planta sea grande, trasplantaremos sin tener que sacarla del semillero y sin dañar sus raíces.

El cartón, hecho de un material natural y por tanto biodegradable, se descompondrá en muy poco tiempo y permitirá el paso de las raíces.

Público: Primaria.

 

Germinados para ensaladas

Con esta actividad aprenderemos a hacer germinados, dándole una segunda vida a un residuo cotidiano como es el Tetrabrick. ¡Es muy fácil y saludable, y tienes todos los materiales necesarios en casa!

Descubriremos qué son los germinados y aprenderemos los diferentes tipos de germinados que podemos realizar y sus beneficios. 

¿Os animáis a hacer una ensalada para la familia en la que uno de los ingredientes sean los nutritivos germinados?

Público: Primaria

 

Granota atrapamosques

Anem a fer un joc molt divertit per als menuts i menudes, una volta més, reutilitzant materials que fem servir a casa, com són els bricks de llet o de suc. Construirem la cara d’una granota amb la qual jugarem a llançar uns mosca amb un moviment de mà i intentar atrapar-la a l’aire. Manualitat, habilitat i diversió. T’apuntes a jugar?

Públic: Infantil i primer cicle de Primària.

 

Biodegradable

Vos proposem un senzill experiment que ens ajudarà a entendre el concepte “biodegradable” des de casa.

Enterrarem diferents tipus de materials i observarem com es descomponen, treballant el concepte de “biodegradable”. Vorem com els materials d’origen natural es descomponen molt fàcilment i en canvi els materials artificials, creats per l’home, ho fan molt lentament. Quina alternativa tenim per a aquest tipus de materials?

Públic: Infantil i Primària.

 

Hort vertical

Amb aquest vídeo anem a aprendre a reutilitzar una ampolla d’aigua per crear un xicotet hort ecològic on podrem conrear verdures, plantes aromàtiques o culinàries en llocs on no disposem de molt espai, com una terrassa o una balconada.

Reutilitzant materials usats volem cridar l’atenció sobre la problemàtica dels residus i la importància del reciclatge per treballar per un món més sostenible.

També volem apropar un trosset d’horta a les nostres balconades i cuines, sense que l’espai sigui un impediment, proporcionant una experiència senzilla i propera sobre el cultiu de verdures i comprovant el fàcil que és crear un hort a la teva pròpia casa.

Públic: a partir de 3r de Primària

 

Semilleros reciclados y divertidos

Seguimos reciclando para crear nuevos objetos.

En esta ocasión vamos a realizar una actividad muy creativa y con un uso realmente útil: semilleros donde germinar nuestras semillas de flores, aromáticas o comestibles.

Casi todos los materiales los vamos a encontrar muy fácilmente en nuestras casas.

 

Todo un mundo

Con esta actividad vamos a aprender o recordar el sistema de organización ecológica.

¡Hay un mundo enorme y complicadisimo ahí fuera!! Y bien podemos estudiar el planeta como un todo o estudiar los hábitos de un solo organismo.

Coger papel y lapiz: tendréis que poner un ejemplo de cada uno de los niveles y dibujarlos.

 

La roda de la vida de les plantes

Tots els éssers vius tenen una història de vida que va des d’el naixement, passant pel creixement i la reproducció fins la mort. És el que anomenem el cicle de la vida. Amb aquesta activitat anem a construir una roda que ens ajudarà a entendre com és el cicle de la vida de les plantes. És una activitat molt creativa, on ajuntem dibuix, geometria, coneixement del medi… i podem realitzar-la a casa amb molts poquets materials.

Públic: a partir de 2n de Primària

 

¿Hasta cuando?

Vamos a averiguar cuanto tiempo tardan en descomponerse, desaparecer o desintegrarse, algunas cosas que utilizamos en nuestro día a día. Buscaremos y pensaremos productos alternativos. Proponer cosas que se pueden hacer con los productos del día a día, una vez terminada sú vida util. Reciclando.

 

 

Maceta autorregante

Algunas veces hemos tenido en casa algunas plantas que no sabíamos cuanto la teníamos que regar. Con esta actividad tenemos resuelta esta duda.

Además vamos a utilizar algunos materiales que normalmente tiramos después de su uso, así reutilizaremos a la vez que construimos otro objeto útil.

Público: Primaria.

 

Productos del huerto

Trata de adivinar como se llaman los siguientes productos comestibles del huerto.

Para ello te proponemos tres fichas. Trata de completar las letras o palabras que faltan.

¿Te animas a jugar?

Público: alumnado de 5 a 8 años.

 

 

Tornar a Hort Virtual Burjassot