Valencià / Castellano

Curs per a mestres d’hort escolar

  Al setembre de 2017 vam oferir per primera volta un curs per a mestres i educadors sobre l’Hort Escolar Ecològic. La idea era aprofitar la nostra experiència de molts anys en aquest camp per oferir un curs que fóra més enllà dels ja coneguts continguts teòrics i possibilitats didàctiques, amb una part important dedicada a la possada en marxa i a aspectes principalment pràctics. Vam utilitzar el nostre camp a Godella per a les pràctiques i les instalacions de l’antic Escorxador de Godella, properes al camp, per a les parts més teòriques. El curs va ser possible gràcies al suport econòmic i logístic de l'Ajuntament de València i a la col·laboració de l'Ajuntament de Godella. La experiència va resultar tot un èxit, la qual cosa ens va animar a continuar propossant noves edicions d'aquesta formació tan necessària.

  L’Associació Sembra en Saó va impartir per primera vegada al setembre de 2017 un curs dirigit a mestres i educadors d’Hort Escolar Ecològic (HEE). El curs va tenir molt bona acollida, amb la participació de més de 30 educadors i amb valoracions molt positives. El sentir general, compartit per la nostra associació, és que aquest tipus d’accions formatives són molt necessàries per tal de consolidar els HEE com una vertadera eina d’aprenentatge als nostres centres escolars. És per això, i donat l’èxit de la primera edició, que vam realitzar una segona edició del curs al setembre de 2018, i tenim intenció de continuar propossant noves edicions del curs en el futur, normalment coincidint amb l’inici del curs escolar.

  De moment tenim programat per a aquest setembre de 2019 un curs per a mestres de centres escolars implicats en un projecte desenvolupat per Petjades ONGD. A banda d’això no podem encara confirmar que pugam fer enguany el curs financiat per l’Ajuntament de València i destinat a mestres del municipi de València. Vos mantindrem informats si hi han novetats al respecte.

   

  Galeria de fotos de l’edició de 2018

   

  Galeria de fotos de l’edició de 2017

   

  Cartell de l’edició de 2018

  Programació de l’edició de 2017

  La programació variarà lleugerament d’un curs a altre, però vos deixem ací un exemple com a orientació de quins poden ser els continguts.