Valencià / Castellano

Cultivant salut: el cuidat d’un hort per a un envelliment saludable.

Cultivant salut és un projecte dissenyat en 2004 fruit de la col·laboració entre dos membres de Sembra en Saó amb experiència en agricultura ecològica i fisioteràpia respectivament. En ell oferim a col·lectius d’ancians la possibilitat de posar en marxa el seu propi hort ecològic i disfrutar dels beneficis físics, psicològics i socials que esta activitat pot oferir-los.

Al gener de 2010 portàrem a la pràctica el taller en una residència a Montcada (València) i en una altra en Nogueruelas (Terol).

El projecte en la residència de Montcada va durar fins a mitjan 2012 i va ser possible gràcies al suport econòmic de Petjades, una organització amb la qual col·laborarem aleshores en un projecte de sensibilització en el consum responsable entre alumnes de diversos col·legis de València i Llatinoamèrica.

En Nogueruelas el projecte va durar tot un any i el suport econòmic vingué des de la Fundació La Caixa, que va subvencionar el projecte en el marc de les Ajudes a Projectes d’Acció Social 2009.

macetero elevado

En 2011 es va afegir una tercera experiència en una residència a Torrent (València), també col·laborant amb Petjades.

En totes les experiències els resultats van ser molt positius i els participants van mostrar un enorme interès per l’activitat i una notable millora en el seu nivell d’activitat física i mental.