Valencià / Castellano

L’Associació Sembra en Saó va iniciar al setembre de 2007 el projecte “Un Hort Ecològic per a la Presó de Picassent”, amb el suport econòmic de la Fundació per una Terra Humana i la Fundació La Caixa. El projecte va ser concebut amb la finalitat de millorar les condicions de vida dels interns del Centre Penitenciari de Picassent (València) a través del cultiu d’un hort ecològic.

Fins a agost de 2008 el projecte es va desenvolupar en el mòdul 3, un mòdul d’homes, i en el mòdul 4, un mòdul mixt on s’imparteix a més un cicle formatiu de nivell mitjà en jardineria. A partir d’eixa data i gràcies a una segona ajuda de la FTH el projecte es va traslladar al mòdul 16, un mòdul de dones mares amb fills.

Durant els dos anys en els quals hem treballat en aquest projecte, i malgrat les dificultats trobades inicialment, els resultats han sigut molt gratificants, tant per a l’associació com per als interns participants.

Hort al mòdul 4

Hort ecològic al Mòdul 4

Creiem que aquest tipus de projecte pot ajudar a millorar les condicions de vida dels interns, perquè estem convençuts que el cuidat d’un hort aporta beneficis immediats per a la salut física i mental. A més, l’hort pot ajudar a millorar les relacions personals entre els participants, també amb els membres del personal del centre, perquè la presa de decisions i el treball en equip fomenten la comunicació i la camaraderia. El cuidat d’un hort ecològic pot proporcionar-los uns coneixements generals relacionats amb el medi ambient i la societat, fomentant així la seua sensibilització cap als problemes ambientals (especialment cap aquells lligats a l’Horta de València) i generant en ells uns hàbits de vida saludables i sostenibles.

Hort al mòdul 3

Hort ecològic al Mòdul 3

El projecte té també una gran utilitat social, perquè proporciona als participants una formació bàsica que pot ajudar-los a trobar ocupacions relacionades amb l’agricultura ecològica i el medi ambient.

En definitiva, es pretén reforçar l’autoestima dels interns i millorar les seues condicions de vida, ampliant les perspectives laborals i socials de la seua futura vida en llibertat.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.