Valencià / Castellano

Línies de terra

Posted by on febr. 25, 2021 in General, Noticias

Vos presentem “Línies de terra”, una videocreació fruit de la col·laboració entre Paco Morcillo (Sembra en Saó) i Vicent Gisbert. Una peça artística- didàctica sobre com fer un cavalló.

Una labor quotidiana com és fer un cavalló, té per al llaurador un clar sentit pràctic; el solc serveix de camí a l’aigua, el seu llom elevat allotja a la planta. Al mateix temps, el cavalló fet a mà posseeix un sentit estètic, perquè dibuixa en la terra una línia que revela el saber fer i la sensibilitat de qui la traça. La terra es converteix en un llenç i el llaurador en pintor, que dibuixa mentre balla a ritme de lligona. “Juanito sembla que escriga en la terra”, comptava Milagros sobre el treball del seu home. El cavalló ens porta bellesa i també l’esperança d’una bona collita. Simbolitza tal vegada la trobada mil·lenària entre art i agricultura.

Idea : Paco Morcillo / Càmera i edició: Vicent Gisbert / Llaurador: Paco Morcillo / Música: Chara y Púa / Godella 2021 /
 

Línies de terra from Vicent Gisbert Soler on Vimeo.