Valencià / Castellano

Guardians de llavors

Posted by on nov. 13, 2008 in Diari de l\'hort escolar | No Comments

Hem iniciat un projecte de recerca de llavors locals entre els alumnes del C.P. Lloma del Mas de Bétera, que hem anomenat Guardians de Llavors i que pretenem dur a terme en més escoles. La idea és bàsicament sensibilitzar als infants en la importància de conservar les varietats tradicionals i promoure una recerca de llavors entre el seus familiars i coneguts lligats al camp. Seleccionarem les llavors més interessants i les plantarem a l’hort, per vore com són, si van bé, si ens agraden…. Ens preocuparem de fer llavor, conservar-les i plantar-les any rere any, convertint-nos d’esta manera en Guardians de Llavors. Després seria molt interessant fomentar l’intercanvi d’estes varietats entre els diferents centres que s’animen a participar, creant una mena de xarxa d’intercanvi d’informació i de llavors. Anirem informant-vos.

A La Lloma del Mas portem ja un parell d’anys plantant una varietat de tomata que es diu tomata de penjar, que fa tomates mitjanets que creixen junts en penjolls i que estan boníssims! Som per tant Guardians de la Llavor de Tomata de Penjar, i pretenem ser-ho d’alguna varietat més.

Esta setmana Lluis ens ha portat faves i fesols típics de Bétera.

lloma01.jpg

La primera parcel·la a l’hort de La Lloma (Bétera)

Leave a Reply